FERKÓ

Kooperáció a Ferencvárosért Alapítvány

1082 Budapest, Corvin sétány 2. C lh. I. em. 3.

06-1-215-9145

szvatkoa@gmail.com

 

Mindennap szembesülhetünk azzal, hogy milyen sok nehézséggel kell a kerületünkben élő gyerekeknek is  megküzdeniük. Érzelmi és szociális elhanyagolás, tanulási zavarok, ingerszegény környezet, beilleszkedési nehézségek – mind csökkentik a ferencvárosi gyerekek esélyét arra, hogy sikeres, a közösség számára hasznos felnőttekké váljanak.

 

Fő célkitűzésünk ezért a kerületben élő nehézsorsú gyerekek életkörülményeinek javítása, képességeik fejlesztése, beilleszkedésük segítése mindazzal a tudással, amelyet a volt Ferencvárosi Nevelési Tanácsadó munkatársaiként a magunkénak mondhatunk mind a mai napig is.

 

tovább ›››

 

 

Ha egyetért céljainkkal, kérjük támogassa alapítványunkat, a

 

FERKÓ, Kooperáció a Ferencvárosért Alapítványt!

 

Ha adója 1%-át szeretné nekünk felajánlani, az adóbevalláshoz csatolt Rendelkező nyilatkozaton a következőket szükséges feltüntetni:

 

  • A kedvezményezett adószáma: 18226876-1-42
  • A kedvezményezett neve: "FERKÓ" Kooperáció a Ferencvárosért Alapítvány
  • A kedvezményezett címe: 1082 Budapest, Corvin sétány 2. C lh. I. em. 3.

 

Fontos még:

 

Nyilatkozatát tegye egy olyan A/5-ös méretű borítékba, amelyen feltüntette a nevét, lakcímét és adószámát!

 

Örömmel fogadjuk közvetlen adományát is!

Bankszámlaszámunk: 10300002-20600547-00003285

Támogatását köszönjük!

 

 

A FERKÓ Kooperáció a Ferencvárosért Alapítvány célja a Ferencvárosban élő gyermekek és fiatalok felnevelődésének segítése, közösségeik erősítése, családjaik támogatása prevenciós és intervenciós célú pszichológiai és fejlesztő-pedagógiai módszerekkel.

 

Tevékenységeink tanulási és beilleszkedési zavarokkal küzdő, neurotikus tüneteket mutató, többségében hátrányos szociális, kulturális hátterű illetve roma származású gyermekek, és fiatalok esélyegyenlőségének növekedést, társadalmi beilleszkedését kívánja elősegíteni.

 

Elsődleges célcsoportunk a Ferencvárosban lakó, vagy tanuló gyermekek és fiatalok csoportja. Másodlagos célcsoportunk a gyermekeket nevelő szülők, pedagógusok, a gyermekkel foglalkozó szociális szakemberek.

 

A gyermekek és fiatalok számára egyéni és csoportos fejlesztő, mentálhigiénés és pszichoterápiás foglakozásokat tartunk életkori sajátosságaiknak megfelelő módszerekkel. A gyermekek szülei számára egyéni és csoportos tanácsadásokat biztosítunk. A gyermekekkel foglalkozó pedagógusok, szociális és egészségügyi szakemberek számára oktatásokat, előadásokat, mentálhigiénés és esetmegbeszélő csoportokat szervezünk. Emellett alapítványunk törekszik együttműködések, kapcsolatok kialakítására a hasonló célkitűzéssel létrehozott szervezetekkel.

 

Beszámoló a 2013-as évről - ide kattintva olvasható

 

Beszámoló a 2014-es évről - ide kattintva olvasható

 

Beszámoló a 2015-ös évről - ide kattintva olvasható

 

Beszámoló a 2016-os évről - ide kattintva olvasható

 

Beszámoló a 2017-es évről - ide kattintva olvasható + aláírt oldal

 

Beszámoló a 2018-as évről - ide kattintva olvasható

 

Beszámoló a 2019-es évről - ide kattintva olvasható + aláírt oldal

 

Beszámoló a 2020-as évről - ide kattintva olvasható

 

Beszámoló a 2021-es évről - ide kattintva olvasható